ΕΚΤΥΠΩΣΗ UV

Με το νέο επίπεδο υβριδικό εκτυπωτικό μηχάνημα HP FB 750 έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε απ’ ευθείας σε επίπεδα & άκαμπτα υλικά όπως ξύλο, plexi glass, γυαλί, χαρτόνι, αλουμίνιο, μάρμαρο, πλαστικό (PVC) κ.α.
Η μέγιστη διάσταση εκτύπωσης ενιαίου φύλλου είναι 2500mm Χ 5000mm X 64mm πάχος.


Η εκτύπωση UV έχει μεγαλύτερη αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες (π.χ. ακτινοβολία του ήλιου) από τις συμβατικές εκτυπώσεις, με ελάχιστη αντοχή τα 5 έτη. Εφαρμόζεται σε επίπεδα υλικά (ξύλο, Plexiglass, γυαλί, pvc κ.α.), αλλά και στα κλασικά εύκαμπτα υλικά (αυτοκόλλητο, μουσαμάς, ρολοκουρτίνα κ.α.).


Στην εκτύπωση UV, τα ειδικά σχεδιασμένα μελάνια εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί την άμεση σκλήρυνση του μελανιού πάνω στο υπόστρωμα. Το αποτέλεσμα απεικονίζει πιο έντονα και ζωηρά χρώματα με κάθε λεπτομέρεια, ενώ επιτυγχάνει ανώτερη αντοχή στην τριβή.

Η εκτύπωση UV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε εφαρμογές όπως διαφημιστικά stand, επιγραφές από Plexi glass, χάρτινη συσκευασία πολυτελείας, διακόσμηση μεταλλικών και ξύλινων επιφανειών.

Γιατί να επιλέξω UV εκτύπωση;

Πιο ανθεκτική: Διαθέτει μεγαλύτερη αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους εκτύπωσης, με ελάχιστη διάρκεια τα 5 έτη.
Φιλική προς το περιβάλλον: Επειδή η μελάνη στεγνώνει αμέσως με λάμπες UV, δεν υπάρχουν χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα.
Γρήγορη: Η εκτύπωσή σας μπορεί να κινηθεί κατά μήκος της γραμμής παραγωγής χωρίς να σταματήσει για να στεγνώσουν τα υλικά.
Πιο ελκυστική: Με τα μελάνια UV επιτυγχάνουμε πιο “ζωντανά χρώματα”, καθώς η μελάνη δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο στεγνώματος.